2015-07-01

Melonsallad till grillat


Regn och kallt är typiskt för svensk sommar. Iaf känns det så när man står där under paraplyet med fleecefodrad regnjacka och gummistövlar å det är slutet av juni. Men helt plötsligt så blir det faktiskt sol, sommar och varmt. Å helt plötsligt så är den enda middags mat jag kan tänka på grillad. Grillat kött, grillad korv, gillspett eller något annat bara det är grillat. Men till sin grillade köttbit, eller korv, måste man ju ha något mumsigt och helst lättfixat tillbehör. Den här fräscha salladen är supergod och lätt att fixa ihop. Jag gjorde den till en bit grillad entrecote men jag tror att den skulle vara toppen till en grillad kryddig chorizo.

Melonsallad till grillat (ca 2 stora portioner)

en halv liten vattenmelon (ca 6 dl)
ca 300g blandade bönor (jag använde kidney bönor, stora vita bönor och kikärtor)
1 st rödlök
ca 100g grönsallad
200g fetaost
4 msk rostade solroskärnor
2 msk olivolja
2 msk limejuice
1 msk flytande honung
italiensk salladskrydda
ny malen svartpeppar
flingsalt

Skär melonen i kuber, strimla salladen och hacka rödlöken. Skölj bönorna och låt rinna av. Vispa i hop olja, limejuice och honung, krydda med italiensk salladskrydda, nymalen svartpeppar och flingsalt. Blanda samman grönsaker och bönor ringla över dressingen och rör om. Smula fetaosten och blanda ner den i salladen, toppa med solroskärnorna. Servera med en bit grillat kött, njut!

Inga kommentarer: